hirdetés

A MOL is korlátoz
2022-03-02 22:39

Már a MOL kutakon is korlátozzák a megvásárolható üzemanyag mennyiséget. Ráadásul literenként 34,5 forintot bukik a cég a nagykereskedelmi árkorlátozáson.

 

Március 2-tól a Mol is mennyiségi korlátozásokat vezet be a töltőállomásain a nagykereskedelmi üzemanyagárak rögzítésével kapcsolatos jogszabály hatásaként. Ismeretes, hogy a nagyobb kúthálózatokat üzemeltető hazai vállalkozások közül először a Shell döntött mennyiségi korlátozásról az autópályák melletti kutaknál, ahol a 480 forintos hatósági ár miatt előszeretettel kezdtek tankolni a nemzetközi fuvarban lévő, átutazó külföldi kamionok.

A Mol által most bejelentett korlátozások: A normál kutakon bármely tankoláskor 100 literben szabták meg az egy vásárláskor kiadható mennyiséget, legyen szó személygépkocsiról, kisteherautóról, tartályról, kannáról vagy hordóról. A nagyteljesítményű kutaknál alkalmanként 500 literben maximálták a megvásárolható mennyiséget, a fizetőeszköztől függetlenül, ugyanakkor a nagyteljesítményű kutaknál üzemanyagkártyával tankolókra nem vonatkozik a korlátozás.
Azt nem közölte a társaság, hogy meddig marad hatályos a rendelkezés. A kormány a hét elején jelentette be, hogy a kiskereskedelmi ár után a nagykereskedelmi üzemanyagárakat is 480 forintban maximálják.

A MOL az árstop miatt 34,5 forintot bukik literenként.

A MOL közölte, hogy tiszteletben tartják a kormány üzemanyag-árazásra vonatkozó döntését, és a kormányrendeletnek megfelelően tájékoztatják ügyfeleiket is.

Leszögezték ugyanakkor: a helyzet a világpiaci helyzetnek és a dollár-forint árfolyam alakulásának megfelelően változhat.

A Brent olaj ára az ukrajnai orosz agresszió miatt folyamatosan emelkedik, 2014 óta először átlépte a 100 dolláros hordónkénti árat a napokban, szerdán pedig 113 dollár fölé ugrott. A forint is jelentősen gyengült a dollárhoz képest. Mindez a nagykereskedelmi árakra is hatással van – hívta fel a figyelmet a Mol.

A vállalat ugyanakkor hangsúlyozta: ügyfeleinek, beleértve a lakossági fogyasztókat is, továbbra is zavartalanul biztosítják a 95-ös oktánszámú benzin és a dízel piaci ellátását.

( Ajtai)