hirdetés

Attól, hogy mini valami, még nagyon hasznos is lehet, ez így van a minidömperek esetében is. Számos munkafeladat során praktikus segítséget jelentenek, akár a ház körüli kerti munkáról, akár professzionális alkalmazásról van szó.

 

Miért jó a minidömper?

Az Elefántszerszám.hu Webáruház minidömperei számos helyzetben bizonyulnak jól hasznosítható munkaeszköznek. Remek megoldást jelentenek a hagyományos módszerek helyett, egyes helyzetekben elhagyhatóvá válnak bizonyos lapátolási feladatok, s egészen nyugodtan elfelejthetjük az olyan maradi megoldásokat is, mint amilyen a talicskázás.

Másrészről abban az esetben is tökéletesen beválnak, amikor a nagyobb méretű munkagépek bevetése nem megoldható, például azért, mert egyszerűen nem áll rendelkezésre elegendő tér, de az is előfordulhat, hogy más okból, például megfelelő méretű kapu hiánya miatt nem megközelíthető számukra egy adott terület.

Milyen feladatokhoz hasznos a minidömper?

Ezek a kis méretű, ám nagy teherbírású, akár 300 kg súllyal is megbirkózó gépek télen és nyáron is hasznos segítségnek bizonyulnak. Felgyorsítják és leegyszerűsítik a munkafolyamatokat, velük sokkal egyszerűbben lehet megvalósítani például az olyan ömlesztett anyagok teherhordását, mint a sóder, a termőföld vagy a homok.

Kerekes és lánctalpas változatuk is létezik, az utóbbiak egyértelműen boldogulnak még a nehéz terepen is, legyen akár sáros vagy süppedős talaj, ahol éppen dolgozunk. A masszív váz és kialakítás nagyon megkönnyíti a dolgunkat, a kezelhetőség pedig egyszerű és nagyszerű. Szűk kerti utakon is elfér, ezért egész egyszerűen nincs akadály a minidömper előtt.

A legtöbb modell ráadásul hátrameneti funkcióval is rendelkezik, így még irányíthatóbbá válik. A kézi emeléssel és döntéssel pedig pillanatok alatt megszabadíthatjuk a szállított anyagoktól.

Válassz te is minidömpert, ha szeretnél egy olyan eszközt, amivel gyorsan eltüntetheted a havat a házad előtti járdáról, a kerted útjairól, a kapuhoz vezető szakaszról vagy az autóbejáróról, illetve a garázsbejáróról! A hótolólap a legtöbb minidömper esetében alaptartozéknak számít.

Nagy hasznát vehetjük magánházakról vagy társasházak kertjéről történő gondoskodás esetén, de kifejezetten hasznos kertépítők számára is. Temetőben végzett gondnoki feladatok ellátásához, kisebb építkezési, felújítási munkálatokhoz is praktikus eszköz.

Hogyan érdemes választani?

Mivel a minidömpert pontosan azért vásároljuk, mert szűkös, illetve nehezen hozzáférhető helyeken is alkalmazni szeretnénk, ezért állandó alkalmazási helyszín esetében nagyon fontos azzal kezdeni, hogy megfelelő legyen a méret.

Emellett a teherbírás is értelemszerűen fontos kérdés. A kerekeket tekintve azt érdemes megfontolni, hogy milyen talajon, milyen körülmények között fogjuk használni a gépet. A minidömper számos helyzetben praktikus megoldás lehet, szerezz be te is egyet magadnak!