hirdetés

Úgy tűnik, a Merci Hamilton mellé állt. Mégsem fellebbez a Forma–1-es Mercedes istálló a világbajnoki pontversenyben élen álló Nico Rosberg büntetése miatt, amit a vasárnapi Brit Nagydíjon kapott.

nico rosberg

A német pilótát egy idén bevezetett szabály miatt büntették meg, amely szerint a csapat nem segítheti versenyzőjét, hogy miként vezesse az autót. Rosberg pedig a futam végén problémákkal küzdött, és a mérnöke azt kérte tőle a rádión, ne kapcsoljon a 7-es sebességi fokozatba. A Mercedes hétfői közleménye szerint a csapat szabályosan közölte a pilótával a sebességváltó-berendezés közelgő meghibásodását, ugyanakkor az valóban megsértette az előírásokat, hogy a mérnök azt tanácsolta Rosbergnek, ne használja a hetedik fokozatot, ezért az istálló elfogadja a döntést és a büntetést.

Az eredetileg másodikként célba ért Rosberg a futam után 10 másodperces időbüntetést kapott, amelynek nyomán a mögötte 1,3 másodperc hátránnyal harmadik Max Verstappen (Red Bull) egy helyet előrelépett. Rosberget különösen érzékenyen érintette az ítélet, ugyanis így egyetlen pontra csökkent az előnye csapattársával, a futamgyőztes és vb-címvédő brit Lewis Hamiltonnal szemben.