hirdetés

A lenyíló küszöbborítás nem újdonság a Lincoln Navigatornál, de az igen, hogy rögtön három lépcsőfok kell ahhoz, hogy az ember megközelítse az utasteret.

Gullwing doors provide greater access to the interior sanctuary, making entry and exit quicker and easier.

A Lincoln márka számára hatalmas siker volt az első Navigator nevű óriás-szabadidőautó, csak aztán amilyen gyorsan jött a siker, olyan gyorsan haladta meg a kor és a vásárlói igény az alvázas, V8-V10-es motorral szerelt óriásterepjárót. Nemrég úgy finomítottak egy kicsit a dolgon, hogy megszabadultak a V8-as erőforrástól, és csak a 3,5 literes EcoBoost V6-ossal kínálják az óriást, de ez nagyjából annyit ért, mint halottnak a csók.

Azonban a Lincoln nem akar lemondani a még mindig jól csengő névről, és a Ford konszernen belül a megfelelő műszaki alap is megvan ahhoz, hogy újjászülessen a típus. A New Yorki Autószalonon bemutatott tanulmány új fejlesztésű önhordó alapra épül, amelyet aztán idővel a konszern összes hasonló méretű szabadidő-autója átvesz majd – ez nagyobb darabszámokat, és így fajlagosan alacsonyabb gyártási költségeket jelent. A motortérben újfent a 3,5 literes, V6-os biturbó dolgozik, a teljesítményről annyit mondanak, hogy az meghaladja a 400 lóerőt.

Annyi technikát és luxust csomagoltak a nagy méretű karosszériába, hogy ki merik jelenteni: jobb a Range Rovernél az autó. Kezdjük az utastér megközelítésével: nincs B oszlop, az utastér teljes oldala szárnyas ajtóként emelkedik a magasba, és rögtön három lépcsőfok is lenyílik a küszöbből a feljutás megkönnyítésére – ennél azért egy fokkal elegánsabb megoldás, hogy az ember alsó állásba engedi a légrugózást…

Az első üléseket harmincféle módon lehet beállítani, a hátsó ülésen utazók hatalmas méretű érintőképernyők segítségével szórakozhatnak/internetezhetnek útközben – a tablet kényelmesebb lett volna, hiszen ha az ember az ölébe tudja venni a gépet, akkor nem kell mindig előrehajolni a vezérléshez –, a csomagteret gardróbbal helyettesítették. A felhasznált anyagok és a színvilág a luxusjachtok világát idézik. Az itt látható Lincoln Navigator-tanulmány alapján készülő sorozatgyártású autó forgalmazása a 2018-as modellévben indul majd.

(Forrás: AM)