hirdetés

A Daewoo magyarul annyit tesz, hogy „nagy univerzum”, ami jól utal arra, hogy milyen jelentős méreteket ölt a dél-koreai márka. A céget 1978-ban hozták létre Saehan Motorként, majd öt évvel később jelent meg a Daewoo emblémája.

 

Bár sokan csak autójairól ismerik Magyarországon a Daewoot, ennél jóval sokrétűbb a gyártó tevékenysége. Rengetegféle járművet készítenek a buszoktól kezdve a lánctalpas traktorokig. Az is igaz ugyanakkor, hogy már nincs minden egyes kontinensen jelen a vállalat.

A Daewoo európai autóipari terjeszkedése az Opel alapjain indult meg. Az átlagos embereket célozták autóikkal. Egy időben rengeteg Daewoo Tico vagy éppen Matiz rohangált a hazai utakon, a miniautók olcsó árukkal vonzók voltak. A gyártó középkategóriás árú produktumának számít a Lanos, míg a Leganza már luxuskategóriás autónak mondható. A Daewoo végül kivonult Európából a kétezres évek legelején, és a General Motorshoz tartozó Chevrolet-hálózat vette át a helyét.

Nem olyan drága egy kormányművet felújíttatni

Annak ellenére, hogy a hazai Daewook többsége meglehetősen koros, nem kell feltétlenül lemondani róluk egy kisebb meghibásodás miatt. A gyártó autóinak kormányműjavítása akár ötszámjegyű összegből is megúszható.

Figyelembe véve azt, hogy mennyibe kerül ma egy olyan használt autó, amin van forgalmi engedély és valóban biztonsággal működőképes, a kormánymű-felújítás még mindig sokkal pénztárcabarátabb opció.

Nem kell, hogy rémálom legyen egy Daewoo kormánymű felújítása

Kormánymű felújítást Budapestről vagy vidékről is lehet rendelni, és ehhez ki sem kell mozdulni otthonról. A Szervokormány javítás weboldalán található egy űrlap, ahol pár kattintással és némi gépeléssel villámgyorsan leadható egy igénylés.

Először azt kell megadni, hogy helyileg hova menjen a futár, majd kérik a megrendelő nevét a kapcsolattartáshoz. A minél gyorsabb kiszolgálás érdekében meg kell adni, hogy személyautó kormánymű, szervó szivattyú vagy kamion kormánymű a problémás. Ezt követően kérik az autó márkáját, típusát, évjáratát és a motor típusát. Ne ess kétségbe, ha nem tudod ezeket fejből, a forgalmi engedélyben minden információ megtalálható.

Végül a hiba rövid leírását kérik az űrlapon, majd meg kell adni az e-mail-címet, a telefonszámot és a pontos címet. Ha szükséges, lehet megjegyzést is írni a futárnak. Ez hasznos lehet, ha például nincs kint utcanévtábla, vagy átszámozták a közelmúltban a házakat.

A javítás jellemzően egy-két munkanapon belül megtörténik. A hibafeltárás ingyenes, sőt, még a futárért sem kell külön fizetni. Kizárólag a javítás díját kell kiegyenlíteni, ennek pontos összege pedig előre kerül egyeztetésre. Nincsenek rejtett, utólagos költségek, a garancia pedig egy évre szól alapesetben.