hirdetés

A londoni milliárdosok kedvét vették a francai rendőrök. A karantén és utazási stop ugyanis rájuk is vonatkozik, amit nem akartak elhinni a luxusgéppel érkezők. A tervezett buli így a francia Riviérán elmaradt.

 

A koronavírus miatti korlátozások mindenkire érvényesek, még a szupergazdagokra is. Ezt a saját kárán tanulta megy egy tízfős társaság, akik úgy gondolták, magángéppel ruccannak át Londonból a francia Riviérára a hétvégén.

A Daily Mail beszámolója szerint a repülőn hét, a negyvenes-ötvenes éveikben járó férfi és három huszonéves nő utazott, de alig szálltak le Marseille repülőterén, azonnal rendőrök fogadták őket. Mint kiderült, a magángépet egy Londonban dolgozó horvát bankár fizette, sőt három helikoptert is rendelt, hogy egyenesen egy bérelt luxusvillába repülhessenek.

A rendőrség azonban máshogy gondolta, mivel a francia határon csak alapos indokkal lehet átlépni a koronavírus miatt, ebbe pedig egy luxusparti nem tartozik bele.

A francia hatóságok szerint az utasok nehezen értették meg, miért nem szállhatnak ki a gépből, először veszekedni kezdtek a rendőrökkel, majd a horvát üzletember megpróbálta lefizetni őket.

„Azt állították, semmi gond nem lehet, ha átrepülnek a villába, és ott végig ott maradnak” – mondták.

A társaságnak nem volt szerencséje, kiszállni sem engedték őket, majd egyenesen visszaküldték őket Londonba, kivéve egyiküket, aki Németországba ment tovább.