hirdetés

Ütősen néz ki a franciák új kisbusza. Igaz, a tanulmányautó jó ideig nem kerül gyártásra. Aki képes magát túltenni színvilágon, Dangel-összkerékhajtással szerelt, kényelmes óriás-egyterűt lát a Citroën Hyphen személyében.

hyphen citroen

A Hyphen elnevezésű zenekarral közösen készítették el a Citroën mérnökei az új SpaceTourer kisteherautó személyautó-változatának alapján a Hyphen nevű tanulmányt. A szabadidő-autós megjelenés mellett a megszokást vagy megszökést igénylő színválasztás jellemzi az átalakítást.

Amíg kívülről nézve még legyint az ember a halványzöld-narancs színátmenetes fóliadekoron, legalább van valami, ami a sablonos SUV-elemek mellett magára vonzza a tekinteteket. Öt pánttal növelik a 19 colos felnikre húzott abroncsok kapaszkodóképességét, plusz még ott van a Dangel cég által készített összkerékhajtás is, ami később választható lesz az utcai autóknál is. A hatalmas tengelytávolság mellett azonban hamarabb akad fenn az autó, mint hogy szükség lenne az extra tapadásra…

Az utastérben már narancs-türkiz páros ingerli a látóidegeket, minden egyes ülőhely egyedi: az alsó rész „vízzöld” nappabőrből készült, narancssárga szegélyvarrással, míg a felső rész anyaga szövet, ez utóbbi az, aminek megjelenése ülésenként eltérő. Aki képes túltenni magát a vizuális sokkon, az vastag gyapjúszőnyeg padlóburkolatot talál itt, egyébként a színválasztással módosították a szériabelsőt. A motor a 2,0 literes, 150 lóerős BlueHDi dízel, amihez 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik. A Genfi Autószalonon a Hyphen Hyphen zenekar közreműködésével leplezik le a Citroën SpaceTrourer Hyphen tanulmányt.

(Forrás: AM)