hirdetés

Komoly pénzbírságot kapott a canterbury érsek, aki Londonba száguldozott. Welby több mint kétszázezer forintnak megfelelő bírságot kell megfizetnie, szerencsére a bíróság csak III.Károly megkoronázása után hirdette ki az ítéletet. Az érsek állítólag nem is tudta, hogy gyorshajtása bíróságra került.

A bíróság kimondta, hogy Justin Welby canterburyi érseknek 510 fontos bírságot kell fizetnie, miután tavaly októberben a londoni Lambeth-palota közelében a Volkswagen Golfjával túllépte a 20 mérföld/órás (kb. 32 km/órás) sebességkorlátozást – írja a Sky News.

Az érseket a Lavender Hill Magistrates’ Court szerdai zárt tárgyalásán ítélték el, néhány nappal azután, hogy megkoronázta Károly királyt. Justin Welby emellett három büntetőpontot is kapott.

A Lambeth-palota szóvivője elmondta, hogy az érsek tudott a gyorshajtásról, azonban nem értesült arról, hogy az ügy a bíróság elé került. Mint mondta, Justin Welby „háromszor próbálta megoldani az ügyet és befizetni a bírságot”. Hozzátette, „erről minden papírja megvan, így tehát úgy tűnik, hogy adminisztrációs hiba okozta a problémát”.