hirdetés

A buszsofőrök kétségbe vannak esve és , ha kell lezárjk az első ajtón való felszállást, mert köszönik de nem kérnek a koronavírusból. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint akár engedetlenségi akcióba is kezdhetnek a sofőrök a járvány miatt.

 

A koronavírus-járvány miatt, a járművezetők védelme érdekében az elsőajtós felszállás azonnali megszüntetését követeli a fővárosi tömegközlekedési járatokon a BKV-tól a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Ha ez nem történik meg néhány napon belül, a sofőrök maguk veszik kezükbe a biztonságukat: engedetlenségi akcióként nem fogják kinyitni az utasok előtt az első ajtót” – közölte az EKSZ kedden.

A szakszervezet szerint “a BKV törvénysértő módon nem biztosítja a munkavállalók számára a foglalkoztatáshoz szükséges egészséges munkakörülményeket”, pedig az EKSZ szerint vészhelyzet van a BKV-nál, sorra dőlnek ki a járművezetők. Álláspontjuk szerint ezért nem lehet tovább halogatni a közösségi közlekedési járműveken az elsőajtós fel- és leszállás megszüntetését, mert annyi a beteg járművezető, hogy hamarosan nem lesz, aki a kiesettek helyére lépjen.

Az EKSZ levélben szólította fel a BKV vezérigazgatóját, Bolla Tibort, hogy azonnal szüntesse meg a törvénytelenséget, és megfelelő intézkedéssel védje meg a cég munkavállalóit.

A 2-es metró vonalán is tarthatatlanná vált a helyzet. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes hétfőn közölte, hogy olyan sok a koronavírusos beteg a vonalon dolgozók között, hogy ha még két ember megbetegszik, akkor félő, hogy le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes kedden már azt közölte, hogy elkezdik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltását.

(Turcsányi)