hirdetés

A modell veteránpiaci alapértékének tízszereséért, 56 millió forintnak megfelelő összegért talált gazdára David Bowie ritka Volvo kupéja egy svájci árverésen.
bowie volvoA Volvo 262 Bertone Coupe önmagában is ritka kincs, a tavaly negyvenéves modellből összesen 6622 darab készült – ami jóval több, mint az eredetileg tervezett 800 példány, de még így a világ egyik legkeresettebb veterán Volvójává teszi. Ennek megfelelően magas, közel 20 ezer eurós árral kell számolnia annak, aki egy jó állapotban lévő, utolsó szériás (1981) modellt szeretne megcsípni magának.

Ebből az évjáratból származott David Bowie autója is, egy fekete fényezésű, műanyag tetőburkolat nélküli modell, amelyet a 155 lóerős, 2,8 literes hathengeres benzinmotorral szereltek. A nyomatékot klasszikus automata váltó vitte át a merev hátsó tengelyre; a kor színvonalán kifejezetten fényűzőnek számító felszereltség légkondicionálót, fűthető bőrüléseket és audiorendszert tartalmazott, a beltér bővelkedett a bőrben és nemes fában.