hirdetés

A kellemes idő beköszöntével nincs is szuperebb program a hétvégére, mint beülni az autóba, és tenni egy kirándulást akár belföldön, akár valamelyik szomszédos országban. Persze egy hosszabb útra kellően felkészülve érdemes elindulni. Mutatunk néhány olyan autós kiegészítőt, mely hasznos útitársad lehet.

 

Autós töltő

A mai okostelefonok egy dologban nem tudták még lekörözni a régi, nyomógombos társaikat, ez pedig az akkumulátor töltöttségi ideje. Hol vannak már azok a szép idők, amikor hetente egyszer kellett csak tölteni a mobilunkat? Manapság már az is kuriózumnak számít, ha egy készülék másfél-két napot kihúz. Illetve ezt is csak újkorában, ahogy pedig használódik el az akkumulátor, úgy csökken a készenléti idő.

Egy hosszabb autóút során pedig elengedhetetlen a feltöltött mobiltelefon, hiszen szükség lehet rá a navigációhoz, a zenelejátszáshoz, illetve a segítségkéréshez, ha baleset vagy műszaki probléma adódik.

Ezért mindig legyen készenlétben a járművedben egy Tok-Shop.hu oldalán található autós töltő! A készülék a szivargyújtóból vesz fel áramot, így kábelen keresztül fel tudja tölteni a mobilodat. Egyes modellek fix kábellel rendelkeznek, másokban pedig csak csatlakozó van, így a telefonod saját töltőkábelét tudod használni.

Ha pedig többen utaztok, akkor érdemes olyat választani, ami 2 aljzattal rendelkezik, így az társaid is fel tudják tölteni a mobiljukat menet közben.

Szivargyújtós hűtőtáska

Nincs autós kirándulás egy kis “hazai” nélkül. Egyszerűen vétek elindulni az otthon nagy gonddal elkészített fasírtos, rántott húsos és felvágottas szendvics nélkül, a finom falatokat pedig le is kell öblíteni pár korty hűs üdítővel (aki nem vezet, annak pedig sörrel).

No persze a gasztronómiai élményfaktor máris sokat csökken, ha langyos innivalót, és a melegtől megfonnyadt zöldségekkel teli szendvicseket kell fogyasztani.

Ez ellen viszont könnyen tehetsz egy szivargyújtóról üzemeltethető hűtőtáskával. Az elektromos hűtésnek köszönhetően a környezethez képest akár 15-25 Celsius-fokkal is hűvösebb lehet a táskában, így minden étel és ital kellemesen friss és hűs marad.

Autós telefontartó

A vezetés közbeni telefonhasználat igen veszélyes, nem véletlenül “harapnak” érte a rend éber őrei is. De miért is kellene a kezedben tartanod a készüléket, amikor egy autós telefontartóba is helyezheted?

Csak rögzítsd az eszközt a műszerfalra, tedd bele a készüléket, és bármikor rápillanthatsz, hiszen szem előtt lesz. De azért ne nézegesd túl sűrűn, hanem inkább az utat figyeld!

FM transmitter

Az utazás közbeni jó hangulathoz hozzátartozik a zene. De ha régi típusú autó hi-fid van, akkor ugye te sem akarsz audió CD-kkel vagy kazettákkal vacakolni? Nem is kell!

Egy FM transmitter segítségével egy adathordozóról (pendrive, memóriakártya) vagy akár a mobilodról is továbbíthatsz zenét az autó audiorendszerére, így hallgathatod a kedvenc Spotify-listádat vagy egy internetes rádió műsorát.