hirdetés

Nem kell pánikolni. Országszerte több mint két és félezer benzinkút van és ebből 100 körül van azoknak a töltőállomásoknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt. Azaz ez a kutak 5%-át sem éri el.

 

Bár próbálják fújni a lufit, hogy jaj már majd 100 benzinkút bezárt. NAgy a baj. Nincs üzemanyag. Jujj mi lesz majd.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője, aki hozzátette, azért nem üzemelnek, mert nem kapnak üzemanyagot.

Sajnos az már kimaradt, hogy Magyarországon több mint 2500 benzinkút van. Ez a 100 pedig ehhez képest nem egy jelentős mennyiség. Az már izgalmasabb, hogy a KSH adatai szerint minden 100km2-re átlagosan két benzinkút jut. Szóval sok autósnak, gazdának ez azért jelenthet problémát.

Egy balassagyarmati benzinkút üzemeltetője elmesélte, hogy ők utoljára péntek este kaptak üzemanyagot, ami pillanatokon belül elfogyott, így most hétfőn már ki sem nyitottak.

Tóth András, a Xhénia Kft. ügyvezetője azt mondta: ez most azért nagy probléma, mert az erre a hónapra szánt mennyiség fele már elfogyott, és még csak nyolcadika van. Nem tudják, hogy ha most rendelnek üzemanyagot, akkor fognak-e kapni, illetve ha kapnak, akkor mennyit.

Pesten is van gond. Az egyik autópálya kivezetőjénél lévő kúton hetekig nem volt 95-ös, most meg dízel nincs.

A szakértők szerint a korlátozások mértéke azért tér el jelentősen egymástól, mert erről nincs egységes szabályozás.

Balogh József szerint a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hogy hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba. A szakértő hallott egy olyan szabolcsi faluról, ahol naponta csak 8 ezer forintig lehet tankolni.

 

( P.M.)