hirdetés

Közel két év után vereséggel tért vissza az MMA-ba Conor McGregor. Az ír harcos a negyedik menetben egy fojtással kapott ki az orosz Habib Nurmagomedovtól a UFC könnyűsúlyú bajnoki címéért rendezett mérkőzésen Las Vegasban. Az összecsapás után elszabadult a pokol, a dagesztáni bunyós és csapata verekedésbe keveredett a McGregor-párti nézőkkel, illetve a biztonságiakkal. A balhé nyomán Nurmagomedov segítői közül többeket letartóztattak.
Khabib Nurmagomedov, right, is held back by referee Herb Dean after fighting Conor McGregor, bottom, during a lightweight title mixed martial arts bout at UFC 229 in Las Vegas, Saturday, Oct. 6, 2018. Nurmagomedov won the fight by submission during the fourth round to retain the title. (AP Photo/John Locher)Alighanem az év legjobban várt MMA-meccsét rendezték magyar idő szerint vasárnap hajnalban, ez a csata tökéletes példa lehetett volna – és tulajdonképpen volt is – arra, amiért ezt a sorozatot létrehozták: hogy a különböző harcművészeti/küzdősport stílusok képviselői egy egységes szabályrendszer keretében mérhessék össze tudásukat. A szembenálló felek tökéletes ellentétei voltak egymásnak: az állóharcban jeleskedő, nagy ütéseiről híres McGregor és a birkózó múltjából következően földharc terén erős Nurmagomedov küzdelme igazi csemegét ígért, más kérdés, hogy végül elég egyoldalú meccset láthattunk.

A Sas becenevű orosz harcos ugyanis a találkozó nagy részében rá tudta kényszeríteni az akaratát riválisára: McGregor nagy elánnal rontott neki ellenfelének, de Nurmagomedov állta az ütéseket, majd hamar földre vitte az írt, aztán az első menet végéig nem is engedte ki a szorításból. A folytatásban aztán nem kis meglepetésre álló bunyóban is szép találatokat vitt be az orosz, egy jobbos ütésétől McGregor még a padlóra is került.

A harmadik menetre McGregor összeszedte magát, végig állva küzdöttek a felek, a negyedikben viszont ismét Nurmagomedov irányított, a földharcban szépen felőrölte ellenfelét, majd egy mögékerülés utáni fojtással feladásra kényszerítette az ír fenegyereket.

McGregor ezzel második vereségét szenvedte el a UFC-ben, Nurmagomedov továbbra is 27-0-s mérleggel áll.
A meccs ugyan lezárult a negyedik menettel az izgalmaknak azonban korántsem volt vége, Nurmagomedov ugyanis kiugrott a ketrecből, hogy elégtételt vegyen az őt hergelő McGregor-drukkereken. Az oroszt ugyan idővel sikerült megfékezniük a biztonságiaknak, Nurmagomedov csapatának tagjai azonban közben rátámadtak McGregorra, közülük aztán hármat le is tartóztatott a rendőrség. Az arénán belül fokozatosan elcsitultak a kedélyek, a büfében és a létesítmény előtt viszont a szurkolók közt folytatódott az adok-kapok.

Mentségül ugyan nem szolgálhat Nurmagomedovék viselkedésére, de meg kell jegyezni, hogy McGregor hónapok óta tudatosan keltette a feszültséget, hergelte ellenfelét, és ezen a téren bizony túl is lépte az elfogadható határt: áprilisban egy kukával támadt az orosz harcost szállító buszra, az eset kapcsán többen könnyebb sérüléseket szenvedtek.