hirdetés

Zalatnay Sarolta elárulta karrierje kezdetén arra sem volt pénzük, hogy ruhákat vegyen. Igy édesanyja ruhatárából alakította át sokszor a fellépésre az öltözékét, de arra is volt példa, hogy egy ismert divattervező textíliáiból kapott alapanyagot.

zalatnay retroAz énekesnő, aki először 1967-ben nyerte meg a legendás versenyt, bevallotta, hogy lopott ruhában lépett színpadra. Cininek és családjának ugyanis nem volt arra pénze, hogy csillogó-villogó fellépőruhákat varrassanak, ám Zalatnay egyik barátnőjének hála, az akkori legismertebb divattervező anyagaiból készítethettek ruhákat. Igaz, nem engedéllyel tették.

Be kell vallanom őszintén, hogy loptunk, ahonnan csak tudtunk! Egy nagyon kedves barátnőm Rothschild Kláránál dolgozott. Ő volt abban a korszakban az egyetlen igazi divattervező, és többször tűntek el onnan anyagok, ruhák, amelyekből aztán magunknak szabtunk-varrtunk új ruhákat – vallotta be Zalatnay Sarolta, akinek közelgő, az Erkel Színházba feb­ruár 5-ére meghirdetett jubileumi koncertje kapcsán nagyon sok régi történet jutott eszébe.

Zalatnay azt sem titikoltaPéldául hogy hogyan cselezték ki a szigorú szervezőket, akik azt is meghatározták, hogy milyen hosszú ruhában vagy milyen frizurában szabad fellépni. Ám ehhez segítséget nem adtak a versenyzőknek, köztük Zalatnay Saroltának is magának kellett megoldania azt, hogy miben lép színpadra a Táncdalfesztivál versenyein.