hirdetés

Pár száz fős tüntetést tartottak a bezárt Magyar Nemzet újságírói, olvasóik és drukkereik . Simicska nem volt ott és az önjelölt vevő Ungár sem, akinek a lapja a Figyelő ügye Soros listát dobott ki.

magyar nemzet szamizdatA rendezvényen osztogatták a Szamizdat Magyar Nemzet példányait. Negyvenezer példányt nyomtak ki belőle, a felét Pozsonyban, mert nehezen találtak hazai vállalkozót .

A szamizdat kiadásba írtak a lap vezető szerkesztői és újságírói. Török Gábor is elemzi benne a választások eredményét és következményeit.

A rendezvényt a Pethő Sándor utcában tartották, ő a lap alapítója volt, a köztér a Király és Nagymező utcák sarkán álló templom mögött húzódik.

Pethő Tibor, az alapító leszármazottja és Torkos Matild a kialakult ellenséges klímát kritizálta, amelyben a Nemzet számára egyre nehezebb lett a munka. A tüntetésen megjelent Jeszenszky Géza volt külügyminiszter és Lányi András is.

Mint ismeretes április 10-én derült ki, hogy Simicska Lajos megszünteti a Magyar Nemzetet és a Lánchíd rádiót. A Heti Válasznak is befektetőt keresnek.