Jól megy Steiner Kristófnak, a Viva TV egykori különcének, aki ma már elismert író, és nemcsak a szavakban, hanem az ételekben és a zenében is igyekszik megvalósítani önmagát. Hamarosan nyitja budapesti éttermét.

steiner-ettermeKristóf nemcsak leírja receptjeit szakácskönyvében, hanem főzőkurzusokat tart, és hamarosan egy gyorséttermet is nyit a magyar fővárosban, Kristóf Konyhája néven. A bohém vállalkozót izraeli lakásában értük utol telefonon, és lelkesen mesélt budapesti terveiről.

–Régóta üzemeltetek már egy lakáséttermet Tel-Avivban, és szerettem volna, ha a magyar közönség is megismeri a receptjeimből készült ételeket. De úgy éreztem, az itthoni vendégek egy street food büfé felé sokkal nyitottabbak lennének, ezért e mellett a variáció mellett döntöttem, és január 18-án megnyitom első éttermemet. Kozmopolita ételeket lehet majd kóstolni, az indiai ízektől kezdve az izraelin át a libano­niig. Egy profi séf barátom készíti majd a fogásokat, én pedig Izrael és Pest közt ingázva felügyelem majd a munkát – magyarázta Kristóf, akinek nem a gasztronómia az egyetlen szenvedélye: az írás mellett bulikat szervez DJ barátjával, és előadásokat tart külföldi utazásairól.

–Gyerekkorom óta hatalmas Madonna-rajongó vagyok, ezért néhány éve egy zenész haverommal kitaláltuk, hogy szervezünk egy Madonna dalaira épülő rendezvényt. Ez azóta egy igazi partisorozattá nőtte ki magát, és amikor három­havonta Budapestre utazom, tartunk egy ilyen bulit, ahol a tánc mellett egy kis beszélgetést is szervezünk. Nem vagyok profi DJ, de élvezem a zenélést, csakúgy, mint az előadás-so­rozatokat. Néha ugyanis arra is kapok felkérést, hogy utazásaimról és a kozmopolita életemről meséljek az embereknek – fogalmazott Kristóf, aki januárban közel egy hónapot tölt itthon.