hirdetés

Javában dübörög a nyár. Óbuda közterület felügyelői is felkészültek ezen időre egy igencsak érdekes rendelkezéssel, mégpedig azzal, hogy 12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A kezdeményezés jó, a kommunikáció picit jobb is lehetett volna. 

 

közteresekAz óbudai közteresek kaptak rendesen hideget meleget a fura bejelentésükkel, miszerint a 12 éven aluli gyerekek nem lehetnek közterületen egyedül, felügyelet nélkül. Az egyenruhások hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek a kerületben. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztették a vízpartokra és a játszóterekre is.

Természetesen nem kijárási tilalomról van szó csak egy ajánlásról. S feltehetőleg nem unalmukban találták ki ezt a közteresek.

A gyerekeknek nem tilos kimenniük az utcára, ők csak a vonatkozó törvény értelmében járnak el. Mint írják: „nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél.-írták.