hirdetés

Szexuális zaklatás és erőszak mellett immár vesztegetéssel és kényszerítéssel is vádolják a bicskei gyermekotthon igazgatóját. V.János egy éve előzetesben van társai már szabadlábon védekezhetnek.

bicskei-igazgato-gyermekotthonA bicskei nevelőotthon igazgatója és az intézmény egyik nevelője ellen még tavaly júliusban emeltek vádat szexuális visszaélés és erőszak miatt. Azóta több sokkoló részletre is fény derült: az igazgató pornófilmet is nézetett a fiatalokkal, és gyászoló fiút is molesztálhatott. A V. János ügyében tartott tárgyalásra összesen 65 tanút idézett be a bíróság.

Új fejlemény, hogy a vádlottnak vesztegetés és kényszerítés miatt is felelnie kell. Állítólag helyettese is tudott a visszaélésekről, és lefizetésekkel próbálták elérni, hogy vonják vissza az áldozatok vallomásaikat, s volt, aki helyett a nyilatkozatot is előre megírták, csak alá kellett írnia.

V. János egyébként másfél éve előzetesben van, a nevelő szabadlábon védekezik, míg az említett igazgatóhelyettes jelenleg testnevelőtanár egy helyi általános iskolában.