hirdetés

Gangneungban helyi idő szerint csütörtök reggel nyolc órakor megnyitották az olimpiai falut. Az eddig Szöulban akklimatizálódó magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók az elsők között költöztek be, és foglalták el szállásaikat. Közös ebédet követően kihasználva a hivatalos edzéslehetőséget, délután jégre léptek a gangneungi pályán – számolt be a mob.hu-nak a helyszínen tartózkodó dr. Nagy Zsigmond csapatvezetőtől.

gyorskori válogTOTTÉrdekesség, hogy a köztudatba eddig phjongcsangi téli olimpiaként épült be a 2018-as játékok, ugyanakkor nincs itt tévedés, két olimpiai falut építettek a szervezők.

A jeges sportoknak otthont adó létesítmények a tengerparti Gangneung közelében lesznek és itt mintegy 2400 főt szállásolnak el, míg a havas sportok 3500 versenyzője, edzője, csapatvezetője Phjongcshangban várja a versenyeket.

Thomas Bach, a MOB elnöke délután két órakor megtartott hivatalos megnyitóbeszédében a napsütéses, de kemény hideg időben vastagon felöltözve, állára húzott gallérral mondta ki:

Már most elmondhatjuk, hogy ez a falu az egyik legjobb, ha nem a legjobb.

A napokban az olimpiai bizottság helyszínen tartózkodó tagjai mínusz 16 fokot is mértek, de sportolóink kellő mennyiségű meleg ruhával készültek.