hirdetés

Sok az ellentmondás a baranyai kamasz szülés körül. A terhességéről állítólag mit sem sejtő 17 éves tini rokonai mást állítanak, mint Detti háziorvosa és a kiérkező mentők.

babaDetti azt mondta: nem tudtam, hogy terhes vagyok. És nem is lát­szott rajta – állította a  lány nővére. Viki szerint hú­gának volt rendszeres menst­ruáci­ó­ja, ezért terhességre nem gya­na­kodtak.

Amikor az ügyeletes or­vos kiment a húgomhoz, fájda­lomcsillapító és görcsoldó injekci­ót adott neki. Utána mama hív­ta a mentőket, és mire kiérkeztek, meg is született a pici. Nem igaz, hogy a babát újra kellett éleszteni. Beszéltünk Detti iskolájával, és ő folytatni fogja majd a tanulást. Most a legfontosabb a nyugalma – mesélte Viki, aki hozzátette, a család Detti mellett áll, a kislányt felnevelik.

Mindig is sportos alkatú volt, és nem látszott rajta az, hogy vá­randós lenne. Bár az igaz, hogy mostanában olyan képeket posztolt magáról a Facebookon, ahol takarta a hasát – nyilatkozta a lány egyik ismerőse.

A kislány nem a szülés előtti napon, hanem április 11-én keresett fel torokpanaszokkal. El­küldtem laborba, de azt követően nem jelentkezett. Az esetleges terhesség fel sem merült, én szülész is voltam, ezért is dühít fel a valótlanság – írta egy fórumbejegyzésében az orvos.

A család hajnalban riasztotta az ügyeletet, az orvosnő ki is ment a házhoz hajnali öt óra tájban. A lány vesetájéki fájdalomról panaszkodott, ezért az orvos javasolta, hogy menjenek be Pécsre a klinika sürgősségi osztályára ultrahangos vizsgálatra. A nagymama vállalta, hogy beviszi, de mégsem indultak útnak, ezért pár órával később már szült is. A mentősök beszámolója szerint a lány otthon, házuk mosdójában várta őket, és a vizsgálat közben szült meg. A baba nem sírt fel, ezért megkezdték az új­ra­élesztését. Fél perc múlva a kicsi megmozdult, levegőt vett és sírni kezdett. Az anyát mentőhelikopter, csecsemőjét egy koraszülöttmentő autó vitte kórházba. A klinika információi szerint a csecsemő a szokásosnál ko­rábban, 27-28. hétre, 2050 grammal született, az ilyenkor szokásos mérete miatt nem volt szükség a gátmetszésre, ugyanis könnyen kibújt – mondta dr. Menczer Gábor, a területileg illetékes háziorvos.

Nem lehetetlen, hogy egy kisma­ma az utolsó pillanatban tudja meg, hogy vá­randós.

A túlsú­lyo­­saknál elő­for­dulhat, hogy a súlygyarapodás nem tű­nik fel. Az sem ki­zárt, hogy egy vá­randós nő végig menstruál a ter­hessége alatt, abban az esetben, ha mindkét petefészkében meg­érik a petesejt. Ez nem valódi menstruáció, de ugyanúgy je­lentkezik havo