hirdetés

Ma reggel indult egy repülőgép Burkus Vanesszáért Magyarországról Bulgáriá­ba, hogy végre magyar földre hozhassa a kómában fekvő lányt.

kómában fekvő magyar lányA balesetet szenvedett fiatalért a Trust Air Aviation Kft. speciális gépe indul el. A lányt mentő várja a burgaszi repülőtéren, és az orvosi papírjainak átvizsgálása után indulnak vele Szegedre. Az ottani kórházban ápolják tovább. Hamarosan két műtét is vár rá.

Vanessza agyi ödémája sajnos nem akar felszívódni, így mindenféleképpen operálni kell – mondta a lány édesapja, Burkus Sándor .

A nyakcsigolyaműtétet egy másik beavatkozás is megelőzi majd: ennek során egy csipet építenek a fejébe, hogy kiküszöböljék, hogy a nyakcsigolyája elmozduljon. Legalábbis itt ezt magyarázták most nekünk a lányom orvosai – folytatta az édesapa, aki feleségével együtt azonnal Burgaszba utazott, amikor megtudta, hogy Vanessza balesetet szenvedett.

Sándor az is elmesélte, hogy csak egyetlen doktornő beszél angolul a bolgár kórházban, így csak ő tudja őket tájékoztatni a lányuk állapotáról.