hirdetés

Tévedett az OLAF azaz az EU Korrupció Ellenes Hivatala a miniszterelnök Orbán Viktor vejének egykoron az érdekeltségébe tartozó Elios Zrt.-vel kapcsolatosan. Semmiféle bűncselekmény ugyanis nem történt az EU pénzek felhasználásával. A cég szuper volt, és csak a véletlen műve, hogy sorra nyerte a főként Fideszes városoktól a tendereket és ömlöttek a százmilliók, milliárdok Tiborcz ex cégébe.  Szerencsére kiderült minden szabályos volt és aljas rágalom, hogy itt korrupció történt volna.  

 

eliosBűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel.

Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt.

Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették – mondta Gál Kristóf.

A nyomozást a Polt Péter vezette ügyészség felügyelte és bíztunk benne, hogy megállapítják, hogy itt semmiféle bűncselekmény de csak a gyanúja sem történt meg.  Bár erről nincs szó kiváncsian várjuk indul-e eljárás hamis vád miatt az OLAF vagy annak bármely tisztviselője ellen, mert ugye  ilyenkor ez lenne a minimum levárható.

Mint ismeretes az OLAF a led-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte a magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását. Az OLAF az EU Korrupció Ellenes Hivatala jelentésében foglaltakat “a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá” – fogalmazott a rendőrségi szóvivő.