hirdetés

Petite malőr van a Lupa Beachel. A Budakalász határában megnyílt Lupa-beach parkolójának még mindig nincs engedélye, ezért a katasztrófavédelem lezáratta. Így komoly bajba került Gerendai vállalkozása. 

 

lupa parkolóPár éve a Lupa-bányatónál nemrég még tilos volt fürdeni, most pedig itt van Budapest tengerpartjaként hirdetik a projektet, amin száz hektáron tízezer embert képesek egyetlen napon fogadni, és ez nem tetszik a Zöld vagy zaj lokálpatriótáknak.

 

A lakók szerint a strand és a parkoló a Duna érzékeny vízbázisvédelmi területén van, hidrogeológiai A övezetben (ivóvízbázis), ami azért fontos, mert a Duna Menti Regionális Vízmű közeli parti szűrésű kútjainak vizét issza az egész Duna-kanyar, de a Fővárosi Vízművek vízbázisa is közel van.

 

Elég egy csöpögő olajszűrő és máris kész a baj évtizedekre helyrehozhatatlanul- írják, ezért szigorú szabályok vannak a hely használatára. A több focipályányi parkoló alá például vízzáró, a csapadékvizet és a szennyeződéseket összegyűjtő rendszert, olajfogó berendezést kell építeni.

 

A helyiek elküldték kérdéseiket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, és Kisdi Máté szóvivő tudatta, hogy 2017 júniusában az ügyfél egy 275 férőhelyes parkoló kialakítása érdekében vízbázis-védelmi egyedi vizsgálati eljárást kezdeményezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál, mert a parkoló ivóvízbázison helyezkedne el. Az eljárást az igazgatóság elindította, a hatályos jogszabályoknak megfelelően hiánypótlást és díjfizetés-felszólítást írt ki. Az ügyfél a felszólításban foglaltakat nem teljesítette. Ennek következtében az FKI megszüntette az eljárást.

 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági munkatársai 2018 májusában szemlét tartottak a tó mellett, és megállapították, hogy ott engedély nélkül, két helyszínen 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki.

 

A murvával borított parkoló kialakítása nem felel meg a műszaki előírásoknak. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében kötelezte az ügyfelet a parkolók azonnali lezárására és a jogszabályoknak megfelelő átépítésére – közölte az FKI.

A lokálpatrióták azt írják, nem ellenzik a Lupa-beachet, csak azt szeretnék elérni, hogy tartsák be a szabályokat még Gerendaiék is.

 

Az Esti Újság úgy tudja a Lupa Beachet szerette volna Mészáros Lőrinc  is megszerezni vagy épp betársulni Gerendaihoz még tavaly. Azt nem tudjuk sikerült-e a nagy találkozás és üzletelés a két milliárdosnak.