hirdetés

Röszkén továbbra is órákat kell várni. Most 3 óra a szintidő a határátlépésnél. A rendőrség már tereli a forgalmat Tompa felé de az is hamarosan el fog esni.  

röszke határTovábbra is erős a forgalom a röszkei autópálya-határátkelőnél: a személyautóknak a kilépő oldalon három órát kell várakozniuk, az autóbuszok mindkét irányba kétórás sorra számíthatnak. – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Huber Krisztián arról is beszélt, hogy a Szerbia felé utazóknak érdemes a kisebb határátkelőhelyeket választaniuk, de napközben ott is kialakulhatnak a torlódások.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök a szükséges ideig, szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.A magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.