hirdetés

Idén is megrendezésre került a WWDC, aminek keretében az Apple bemutatta az idei év egyik legjobban várt telefonját, az iPhone 8-at és az iPhone X-et. Vízálló lesz, tele sok sok elképesztő tudással s nem lesz olcsó.

iphon xAz esemény azzal kezdődött, hogy az Apple vezérigazgatója, Tim Cook megemlékezett az elhunyt Steve Jobsról, majd bemutatta a róla elnevezett színházat is. Az Apple TV és az új Apple Watch után pedig bemutatásra került az idei év egyik legjobban várt telefonja, az iPhone 8 és az iPhone X.

Első ránézésre nem sok különbséget lehet látni az iPhone 8 és elődje, az iPhone 7 között. Az egyetlen látható differencia, hogy az iPhone 8 a korábbi iPhone 4-hez hasonlóan üveg hátlapot kapott, illetve 7 rétegű, megerősített, belső acél-réz struktúrával rendelkezik. Állításuk szerint ez a legerősebb üveg jelenleg a piacon.

http://ocdn.eu/images/pulscms/NzU7MDA_/b782ed80ae9cf2fe26414bc1a71da308.jpeg

Az iPhone 8 Plus pedig arra is képes, hogy egy képen a hátteret elkülönítse a fotón szereplő személytől, így az adott ember fején külön lehet majd állítani a kontrasztot és a fényerőt. A korábbi színek mellé pedig érkezett egy új rózsaszín is. A hátlapi kamera 12 megapixeles maradt, azonban az A11 Bionic chipnek köszönhetően csak még gyorsabb lett.

http://ocdn.eu/images/pulscms/ODY7MDA_/2d642d269e1065703ca62a45a07ea9ad.jpeg

A képernyőméreten nem változtattak, így az iPhone 8 az 4,7 colos, míg az iPhone 8 Plus 5,5 colos maradt. Az iPhone 8-at 64, illetve 256 GB-os verzióban lehet majd megvásárolni a boltokban szeptember 11-től 699 dollárért, az iPhone 8 Plust pedig 799 dollárért dobják a piacra, azonban azt még nem lehet tudni, hogy hazánkban, mikor lesz megvásárolható.

A korábbi híresztelésekkel ellentétben az iPhone 8-ról nem tűnt el a Home gomb, viszont az iPhone X-ről igen. Az iPhone X képernyője 5,8 colos Super Retina kijelző, ami a korábbi iPhone 7 Plus 5,5 colos képernyőjéhez viszonyítva igencsak nagynak mondható. Az iPhone 8-hoz hasonlóan a telefon előlapja és hátlapja is üvegből van.

http://ocdn.eu/images/pulscms/ZDY7MDA_/67980145cb25e838d699189b6c15e4ec.jpeg

A készülék víz, illetve porálló és a Home gomb hiányának köszönhetően a készülék arcfelismerés funkciójával lehet majd feloldani a telefonzárat. Az előlapon infravörös kamera, projektor, közelségérzékelő és fényérzékelő is van a mikrofon mellett. Sokak örömére pedig a hazánkban kevésbé használt Apple Pay-t is támogatja a Face ID vagyis az arcfelismerés, így egy nézéssel is lehet majd fizetni. Az iPhone 7-hez és 8-hoz hasonlóan víz-és porálló lett, a kamerája pedig 12 megapixeles maradt.

Az élő arckövetésnek köszönhetően az emojik követni tudják az ember mimikáit, így olyan hangulatjeleket lehet küldeni vele, amelyek tökéletesen leírják a reakcióinkat. Röviden a készülék képes beszkennelni az arcunkat és az alapján meganimálni az emojikat. A legmeglepőbb újítás azonban a két órával hosszabb akkumulátor időtartam, amit az Apple ígér az iPhone X-szel, amely 999 dollártól lesz megvásárolható a boltokban külföldön, de ki tudja, meddig szökik még az ára, mire hazánkba ér.