hirdetés

Ennyi volt a titkolózás, már minden világos. Nagyon jól keresnek a közmédia vezető. Sőt a hírhamisítónak nevezett Papp úr is közel kétmillióval mehet haza havonta azaz, aki hű szolgája a kormánynak azt busásan jutalmazzák.

közmédiaCsak a kérdések feltevése után másfél évvel adta ki az RTL Klub híradójának a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket. Az évente átlagosan 80 milliárd adóforintból fenntartott közmédia nem árulta el a vezetőség fizetését, csak miután a bíróság az RTL-nek adott igazat. A fizetések titkolása érthetővolt, hisz sokan keresnek havi 2 millió forint körül.

Böröcz István, aki 2011-2013 közt volt vezérigazgató az MTVA-nál havi bruttó 2 millió forintot keresett, és 17,5 milliót kapott távozáskor, Szabó László Zsolt 2013-2015 között szintén havi 2 milliót keresett bruttó, és 12 milliót kapott távozáskor, és a 2015-től a vezérigazgatói posztot betöltő, Vaszily Miklós szintén bruttó 2 milliót keres.

A vezérigazgató utáni második legnagyobb fizetést az a Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató kapja, akit még egy 2011-es riportja miatt a bíróság szerint hírhamisítónak lehet nevezni. Bruttó 1 850 000 forintot keres havonta.

A köztévé idén még több pénzt kapott mint tavaly, a többletből fél milliárd forintot béremelésre költenek majd el.

Az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat, a céljuk az időhúzás volt, hogy minél később derüljenek ki az adatok.