hirdetés

Megkezdődött a tárgyalása annak a kecskeméti tanárnőnek, aki 2016-ban 136 diákot és szülőt vert át úgy, hogy franciaországi utazást ígért nekik , az átvett 9,1 millió forintot pedig két sértett kivételével nem adta vissza.

 

vádlott tanárnőA vádlott tanárnő sétahajózást ígért Franciaországban, de még szállást se foglalt a rászedett gyerekeknek. Így lett vádlott.

K. Tünde ellen többrendbeli, üzletszerű család miatt emeltek vádat, miután a meghirdetett utazást egy nappal előtte emailben lemondta. A nő azt állította, hogy 45 ezer forintért Franciaországba viszi diákjait, ebben benne volt a szállodai elhelyezés, félpanziós ellátás, a belépődíjak és a sétahajózás a Szajnán. Azzal magyarázta a jelentkezőknek a rendkívül kedvező részvételi díjat, hogy jelentős előfoglalási és diákcsoport kedvezményt tud érvényesíteni, és sok éves utazásszervezési tapasztalata révén szerzett kapcsolatait is ki tudja használni.

A nő valójában sem szállást, sem buszt nem szervezett, az utazást mégis azzal az indokkal mondta le, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni.

A vádirat szerint anyagi gondokkal küzdő tanárnő ezután hetekig nem adta vissza a befizetett részvételi díjakat, különböző magyarázatokkal hitegette a szülőket. Végül mindössze két sértett kapta vissza a pénzét.

K.Tünde a keddi tárgyaláson másfél órán át megtörten hallgatta a vádakat, miközben egy zsebkendőt és egy plüsfigurát szorongatott.

Később részben elismerte az ellene felhozott vádakat, de tagadta, hogy szándékosan verte volna át a diákokat.

Kétségbeestem, azért nem adtam vissza azonnal a pénzt, mert időt akartam nyerni – mondta a bíróságon.