hirdetés

Hirtelen több hónap után kihallgatták a nyomozók az előzetesben lévő ügyvédet, politikust és futball menedzsert Czeglédy Csabát. A 3 milliárdos csalással gyanúsított politikus poligráfos vizsgálatot is kért de ez egyelőre elmaradt. Úgy tudni Czeglédy mindent tagadott.

 

czeglédy 2A kihallgatásán Czeglédy kategorikusan visszautasította a gyanúsításban megfogalmazott állításokat, például, hogy az érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Kft.-n keresztül azért szervezet hálózatot cégekből és iskolaszövetkezetekből, hogy egy olyan számlázási láncolatot alakítson ki, amelynek a segítségével kibújhat az áfa- és járulékfizetési kötelezettség alól. Azt is tagadta, hogy bűnszervezetet hozott volna létre.

Czeglédy szerint, “sem a nyomozóhatóság, sem az ügyészség nincs tisztában a munkaerő kölcsönzés, a munkaerő közvetítés, illetőleg az iskolaszövetkezetek tagjainak foglalkoztatása közti különbségekkel.

Védőjének tájékoztatása szerint többször is felhívta kihallgatói figyelmét, hogy folyamatos munkaügyi- és NAV ellenőrzés mellett végezték a tevékenységüket, de egyetlen esetben sem kifogásolták a hatóságok a foglalkoztatások módját, pedig kifogás esetén jogukban állt volna a munkaerő közvetítést átminősíteni munkaerő kölcsönzéssé, vagy fordítva. De ilyesmi nem történt.

Czeglédy szerint megbízóik kifejezetten diákokat akartak foglalkoztatni, és elsősorban iskolaszövetkezeti tagokat. Ugyanis a munkáltatónak és a diákoknak is ez a legkedvezőbb foglalkoztatási forma.

A gyanúsításban megfogalmazott céghálózatról szólva Czeglédy azt hangsúlyozta hogy a nagy cégek munkaerő igénye sokszor azt jelentette, hogy egyidejűleg 5-8 ezer diák ügyeit kellett intézni. Ilyen létszámú diák toborzása, adminisztrációja, a jelenléti ívek vezetése tette szükségessé, hogy a Humán Operátor alvállalkozókat vegyen igénybe, ami megszokott a gazdasági életben.

Czeglédy emlékeztette a nyomozókat arra, hogy korábban a NAV vizsgálta a Humán Operátor és alvállalkozóinak a gazdálkodását, azokat az éveket is, amelyekben a gyanúsítás szerint költségvetési csalást követtek el. Mindent rendben találtak. Azaz az adóhatóság szerint nem állítottak ki fiktív számlákat, és a cégek mind valós tevékenységet végeztek, nemcsak papírokat gyártottak az adóelkerüléshez.

Az ügy összetettsége miatt a kihallgatást nem sikerült befejezni, de a tervek szerint csak októberben folytatják.

Ez utóbbi miatt sokan úgy gondolják, hogy a hétfői kihallgatás a Habony-propaganda elterelő hadművelete, mivel a holnapi szombathelyi közgyűlésen Mécs Imre, 56-os elítélt, volt országgyűlési képviselő és dr. Szendrő Németh Tamás ügyvéd, ellenzéki aktivista fel akar szólalni az előzetesben lévő baloldali városi képviselő, frakcióvezető mellett. A civil megmozdulás egyik oka éppen az volt, hogy Czeglédy Csabát három hónapja tartják fogva, de még ki sem hallgatták.

(forrás: sztárklikk )