hirdetés

Az Iron Aquatics úszóklub egykori trénerével minősíthetetlenül viselkedett Shane Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon. Az elbocsájtott edző két pert is indított.

 

darren wardAz Iron Aquatics úszóklub egykori trénerével került összetűzésbe Shane Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon. A klub egyik tulajdonosa, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka amerikai edző-férje szemtanúk szerint halálosan megfenyegette és lökdöste skót kollégáját a medence mellett. Az ok: nem nevezte be a férfiváltót a versenyre – írja a Blikk.

 

Az egyesület az incidenst követően megvált Wardtól, aki sérelmei miatt munkaügyi és személyiségi jogi pert indított. Előbbit a bíróságon kívül rendezték a felek, utóbbit azonban nem. A Blikk elérte a kirúgott edzőt, aki elárulta: sokba kerül a pereskedés, ennek ellenére pénzt nem követel, csak azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Tusup és cége, az Iron Corpora­tion megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő – jogait.

 

Ez az ügy nekem és a feleségemnek anyagilag sokba kerül, de úgy éreztük, hogy így cselekszünk helyesen – írta a jelenleg Új-Zélandon tartózkodó skót szakember a lap érdeklődésére. – Tudtam, hogy drága lesz a per, de végigcsinálom.