hirdetés

Négy embert gyanúsít bűncselekménnyel a rendőrség annak a nőnek az ügyében, aki a fővárosi Szent Imre kórház pszichiátriáján lekötözve szülte meg a gyerekét, aki később meghalt.

pszichiátria szent imreAz ügyben a rendőrség négy főt hallgatott ki, kettőt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, kettőt pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt – írja a zoom.

Ahogy korábban megírtuk, 2015 márciusában a kórház pszichiátriáján dolgozók túl későn vették észre, hogy egy ott kezelt nőnél beindult a szülés. Annak ellenére sem, hogy a nőt a krízismegfigyelőben helyezték el, ahol szigorú megfigyelés alatt kellett volna tartani. Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának az ügyben készült – súlyos alapjogsértéseket megállapító  – jelentéséből kiderül az is, hogy a nő pelenkát viselt, és le is kötözték.

A kórház vezetése előbb azzal próbált védekezni, hogy a gyerek halva született, több beteg azonban állította, hogy a kicsi felsírt. Később a szakértői jelentés azonban megállapította, hogy a gyermek életben volt, amikor világra jött, és a körülmények miatt hunyt el.