hirdetés

Nem elég, hogy 23 órán át vá­ra­koz­tat­ták a men­tők egy 80 éves beteg férfit, a kór­ház­ban to­vábbi hetet kel­lett ki­húz­nia a gyógy­sze­rei és min­den se­gít­ség nél­kül.

 

Undated handout photo issued by Darren Williams of John Williams who died in hospital after waiting 23 hours for an ambulance and a further seven hours before being admitted, his son has said. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Wednesday April 11, 2018. Darren Williams said his father died on Sunday four days after being admitted to Morriston Hospital in Swansea, South Wales and five days after he fell at home, last Tuesday. See PA story HEALTH Ambulance. Photo credit should read: Darren Williams/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.A 48 éves walesi Darren Williams hívta ki a mentőket, amikor idős, szívbeteg édesapja otthon elesett. A 80 éves férfi eszméleténél volt, de zavartan viselkedett, ezért nem merték őt a földről elmozdítani, nehogy kárt tegyenek benne. Ám a mentők még mindig nem érkeztek ki, végül a férfi és testvére felsegítette az öregembert…

A segítség azonban csak másnap reggel, 23 órával a telefonhívás után érkezett meg a házhoz. A mentők akkor is csak a swanseai Morriston Kórház bejáratáig vitték a beteg férfit, az intézményben további 7 órát kellett várnia az ellátásra. Ez idő alatt a mentőszolgálat kérésére semmilyen gyógyszert nem adtak neki, pedig 30 tablettát kellett volna beszednie krónikus betegségeire.

A férfi fia szerint ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy apja néhány nappal később a kórházban elhunyt. A gyógyszerek között volt olyan, amelyik a férfi szívbetegségét kezelte, és az orvosok szerint a halál oka éppen szívelégtelenség volt.

Egyszerűen hihetetlen. Még mindig velünk lehetne – mondta Darren.

A Walesi Mentőszolgálat közleményt adott ki, amelyben részvétüket fejezik ki a Williams-családnak, és ígérik, hogy az ügyet kivizsgálják – írja a Metro.