hirdetés

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti nyomozók annak a két férfinak az ügyét, akik fojtogattak és megloptak Csehországban egy taxist.

prága taxiA nyomozás adatai szerint egy 19 éves budapesti és egy 23 éves üllési férfi 2017. augusztus 27-én a csehországi Pardubicében beültek egy taxiba, és egy közeli településre vitették magukat. Amikor megérkeztek a címre, a budapesti férfi fizetés helyett egy fémhuzallal fojtogatta a taxisofőrt, miközben társa bántalmazta a sértettet.

A cseh taxis kiszabadult a huzal szorításából és autóját hátra hagyva elmenekült. A két férfi az autót átkutatta, majd az abban talált három doboz cigarettát magukhoz vették és távoztak a helyszínről.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a cseh kollégák a budapesti rendőrökkel együttműködve közel egy hónap alatt magyarországi tartózkodási helyükön elfogták a két férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai az emberölés kísérlet miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.