hirdetés

Ajkán sincs már CT gép
2017-07-16 12:14

Elavult, nem volt biztonságos, ezért az Országos Tisztiorvosi Hivatal leállíttatta az ajkai kórház CT-jét. Bár az ajkai kórház útbaigazító tábláján még szerepel a CT, de a részleg le van zárva, már a villany sem működik.

i kórházEgy kórházi dolgozótó elmondta, csütörtök óta nem megy a gép, és kiderült Veszprémbe kell mennie azoknak a betegeknek, akik CT vizsgálatot szeretnének.

Egy miniszteri határozatot szerzett az RTL, amit az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság adott ki. Ebben az áll, hogy a rendelkezésre álló adatok és a radiológus szakfelügyelő főorvos véleményére tekintettel a hivatal megállapította, hogy a betegellátás biztonságos és folyamatos működése érdekében szükségessé vált egy másik intézmény kijelölése CT-vizsgálatokra.

Az ajkai betegeket a veszprémi kórházban CT-zik. A betegeket átvevő veszprémi kórház igazgatója pedig közölte a hír igaz, az ajkai kórházban egy külső szolgáltató biztosította a CT-vizsgálatokat, de az eszköz a minimumfeltételeknek nem felelt meg ezért az OTH felfüggesztette a készülék működését. Azt is elmondta, az ajkai készülék több mint 10 éves. A veszprémi kórház munkatársi így most hosszabb műszakokban dolgoznak hogy ellássák az ajkai és az ide tartozó 30 kisebb település betegeinek vizsgálatát.

Nyilvánvalóan nem egyszerű egy ilyen helyzet egy nyári időszakban.