hirdetés

A Magyar Búvár Szakszövetség és az uszonyosúszók mind mind nagy reményekkel várja a wroclaw-i Világjátékokat, amely most július 20-án kezdődik. A magyar küldöttség legsikeresebb szakágának az uszonyosúszók számítanak, hisz két aranyat minimum, több minimum 3 dobogós helyet és világcsúcsot is várnak a papírforma szerint. Persze a sportban sok minden megtörténhet.

 

uszonyos_rajtA nem olimpiai sportágak közül Magyarország a legsikeresebb az uszonyosúszásban, ahol sok világrekord és rengeteg EB, VB és Világkupa érmet hódítottak el a válogatott sportolóink. Éppen ezért  a 20-án kezdődő Világjátékokon ezen sportolóinktól és válogatott kerettől várja mindenki a legtöbb érmes sikert. Sőt még világrekord felállítását is.  Veress András a Magyar Búvár Szakszövetség elnökségének tagja optimista, bár a sportban bármi bármikor megtörténhet, de a versenyzőink közt vannak erőnyerők bőven.

Nem kiabálom el a dolgot, hogy Senánszky Petrától érmet várunk. A papírforma alapján ez érthető. Természetesen bármi lehet hisz ez sport. Petra jó formában van. Nagy fölénnyel nyert az Eb-n, bár nem úszta meg a legjobb idejét és nem döntött világrekordot, de ő az egyik arany esélyesünk. . Kosina Gergő szerintem érmet szerezhet. Ha odafigyel, ha nem izgulja el, ha minden jól megy. Igaz össze kell szednie magát nagyon, hisz a világ legjobb nyolc versenyzőjével indul. Kanyó Dénes kétszeres világbajnokunk is ott lesz a keretben. Ő egy igazi ikon és  41 évével egy igazi veterán. Sok csatát vívott Dénes és sokat meg is nyert. Ő meglepetés lehet a versenyszámában.  Férfi váltónkat mindenképpen  pontszerző helyre várnánk. Károlyi Csillát szintén az első hatba várjuk, Ő lehet az első magyar nő, aki 1:30 alá kerülhet 200m felszíni úszásban.Nem utolsó sorban pedig Varga Krisztinától is várható érem. Senánszky Petra mellé várjuk. Eddig sok ezüstöt és bronzérmet szerzett de ő is bármire képes lehet.-  mondta Veress András elnökségi tag.