hirdetés

Újabb iskolaszövetkezetes került előzetesbe, aki a NAV szerint bűntársa volt a milliárdos maffia üggyel gyanúsított MSZP-s ügyvéd és vállalkozó társa volt.  A gyanú szerint a bodajki férfi 181 millió forintos vagyoni hátrányt okozott az államnak. Budai gyula Fideszes honatya szerint mielőbb kártalanítsák a ki nem fizetett diákokat a gyanúsítottak. Az ügyvéd képviselő úrnak azonban nagyon jól tudnia kellene, hogy a lefoglalt pénzből a NAV köteles kifizetni a béreket az alkalmazottaknak.

 

czeglédy 2Újabb gyanúsítottat, egy bodajki iskolaszövetkezetet vezető férfit vettek őrizetbe a C. Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult eljárásban, az ügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet el is rendelt a bíróság.

Szanka Ferenc közölte, a szombathelyi férfit bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A gyanú szerint a C. Csaba vezette Humán Operátor Zrt. 2015–2016-ban munkaerő közvetítő tevékenységet végzett több magyarországi cég számára. A csoport tagjai olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a zrt. a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában azonban a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek – így a most őrizetbe vett férfi által irányított bodajki is – a számlázási lánc végén álltak, ténylegesen nem végezték el a bizonylatokon szereplő gazdasági tevékenységet. Az iskolaszövetkezetek szerepe csak a fiktív számlák kiállítása volt, hogy a zrt. így csökkentse adófizetési kötelezettségét.

A gyanú szerint az őrizetbe vett szombathelyi férfi – aki 2015 tavasza óta irányította a bodajki székhelyű iskolaszövetkezetet – mintegy 181 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

C. Csabát június 15-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután ellene és társai ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak a NAV Csongrád megyei igazgatóságának pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte. Az eljárásban tizenegy embert már előzetes letartóztatásba helyeztek.

C. (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Budai Gyula Fideszes képviselő kijelentette és követelte, hogy kártalanítsák a fiatalokat, akiket nem fizettek ki a gyanúsítottak mielöbb

Mindez azért érdekes, mert Budai ügyvéd és képviselő úrnak jól kell tudnia, a lefoglalt pénzből a NAV köteles kifizetni az alkalmazottak bérét. Ehhez  az alkalmazottaknak csak a NAV-hoz kell fordulni a szerződésükkel. A NAv pedig köteles őket kifizetni és megcsinálni a dolgozók bérszámfejtését is.