hirdetés

Elindult az aláírásgyűjtés a Szinyeis igazgató maradása mellett. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az online petíció aláírása már meg is kezdődött Tóth Gábor megtartása érdekében. Mint arról elsőként beszámoltunk az igazgatót az EMMI menesztette egy e-mailben.

 

tóth szinyeiFokozódik a Szinyei Merse Pál Gimnázium menesztett igazgatójának az ügye. Úgy tudjuk már gyűjtik az aláírásokat Tóth Gábor maradása mellett és a gyorsaság érdekében online petíció és aláírásgyűjtés indult. Úgy tudjuk a kezdeményezés a Szinyeis zárt csoportban indult el és hamarosan bárki aláírhatja azt a Facebook segítségével.

Úgy tudjuk ma a terézvárosi iskolában a tanári kar össze is ült és meghozták a közös döntést. Azaz egyként állnak ki Tóth Gábor igazgató maradása mellett s minden törvényes eszközt ehhez igénybe is vesznek.

A tervek és becslések szerint több ezren fogják aláírni feltehetőleg a most elindított online petíciót, nyilatkozatot, hogy jelezzék az EMMI felé, hogy döntésükkel sem az iskolai közösség, sem a szülők, sem a diákok nem értenek egyet. Sőt kikérik maguknak a Szinyeisek, hogy a gyerekeket érintő ügyben az ő megkérdezésük nélkül döntött bárki is és ennyire nem veszik figyelembe a tanulók és az iskolai közösség álláspontját.

Az Esti Újság megkérdezte Dr.Szabó Gyula ügyvédet, aki közölte szerinte érdekes jogi kérdéseket vet fel a Szinyei Gimnázium igazgatójának efféle elküldése, menesztése.

Én azt gondolom, hogy ebben az igazgatói pályázat ügyben csak a miniszter dönthet. Azaz csak Balogh Zoltán miniszter úr a kompetens, sem a helyettese, sem más államtitkár. A törvény így szól. Ezt felülírni lehet vagy kiegészíteni ebben az idevonatkozó  törvényben de ez még nem történt meg. Azaz Tóth Gábor pályázatát jelen esetben egy államtitkár sem jogosult elbírálni.  Emellett az is érdekes Tóth úr ügyében, hogy az EMMI-nek már július 10.-én döntést kellett volna hoznia. Nos ez nem történt meg, mert köztudomású tény, hogy csak 13.-án kapott egy e-mailt, hogy nem nyert egyedüli pályázóként. Azaz mulasztott az EMMI ebben is – mondta Dr. Szabó Gyula, ügyvéd.