hirdetés

Botrány !Az EMMI menesztette a veronai tragikus buszbalesetben rengeteg diákját elvesztő Szinyei Merse Pál Gimnázium direktorát. A szülők értetlenül állnak és megdöbbentek. A kerületi politikusok pedig semmit sem tudtak az igazgató kvázi menesztéséről, amit aggályosnak tartanak. Sőt embertelennek is  vélik ezen drasztikus lépést és az illetékes miniszterhez fordulnak magyarázatért.

 

szinyei merseAz Esti Újság úgy tudja, hogy egy hölgy is elindult volna, aki közeli baráti viszonyt ápol az EMMI egyik magasrangú vezetőjével, de végül csak Tóth igazgató adott be pályázatot , de az EMMI államtitkára elkaszálta a 10 éve a gimnázium igazgatójaként, matek és fizika szakos tanárjaként is ténykedő Tóthot.  Sokak szerint az EMMI államtitkára nem szívlelte az igazgatót, sőt a tragédia után konfliktusba is keveredett Tóthal, hisz a gyász és megrendült diákokat  egyben tartó intézményvezető azonnali menesztését akarta elérni.

Természetesen kerestük a menesztett azaz a pályázaton elmeszelt igazgatót, de nem értük utol. Pedig a direktor most nagyon nagy bajba került, hisz tanárként sem maradhat a Szinyeiben, hisz nincs üres állás matek, fizika tanárnak.  Ráadásul az is kérdés, hogy ez a közösség, amely átélte, kibírta ezt a feldolgozhatatlan tragédiát, ahova most rengeteg új diák érkezik, miéként fogja elviselni az igazgató, az egyik fő összetartó ember elvesztését túlélni, aki jóban rosszban ott volt  a gyerekekkel, a szülőkkel.

Utolértük a VI. kerület DK-s képviselőjét dr.Oláh Lajost, aki elképedt a hír hallatán.  

 

Én azt láttam hogy ezt a tragikus eseményt nem lehet kezelni. De ez az iskola összefogott. Az iskolások, a takarítók, a tanárok, a szülök, volt és jövőbeli tanulók  és példát mutattak emberségből, kitartásból összefogásból. Ennek a közösségnek a vezetője az igazgató. Mindent megtett az iskolavezetése amit lehetett szerintem. Próbáltak erőt meríteni a bánatból, a szomorúságból a tragédiából ás közösen túlélte ez a közösség ezt a borzalmat.  Sajnos meg vagyok döbbenve, hogy az EMMI ezt a közösséget most erőből szétakarja verni. Nem számít nekik, hogy itt ezt a közösséget megbolygatni nem szabad. A minisztérium államtitkárának döntése, sajnos bele illik abba a sorba, hogy az EMMI-t nem az érdekli mit gondol egy közösség, egy iskola. Csak a pártalapú érdekek vezérlik az EMMI-t. Sajnálatos és megdöbbentő. Én utána járok ennek és  írásbeli kérdést fogok feltenni az ügyben a tisztelt miniszter úrnak Balogh Zoltánnak, hogy mi történt most ? Miért akarnak újabb sebeket feltépni ezen közösségben?  Miért kellett az egyedüli pályázó igazgatót elzavarni ? Én úgy vélem, hogy ez t nem lehet megtenni ezzel a közösséggel. – mondta  dr.Oláh Lajos,a DK kerületi  képviselője.

 

Tudtunk beszélni az egyik elhunyt kisgyermek édesapjával  Simonffy Norberttel is, aki szintén értetlenségének adott hangot.

Nem tudok erre mit mondani, megdöbbent. Az igazgató úr szerintünk mindent megtett azokban a borzalmas időkben, nem tudom mi történhetett, hogy az EMMI ezt meglépte. Sajnáljuk nagyon.-mondta az édesapa.