hirdetés

Ahogy arról elsőként beszámoltunk a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját menesztette az EMMI. Az intézmény ma közleményt tett ki a honlapjára, ahol megerősítették az Esti Újság értesülését. Úgy tudni a szülök zúgolódnak és a tettek mezejére lépnek. Azt nem tudni mit terveznek az embertelen igazgató menesztés miatt.

szinyei merseAz intézményvezetői megbízással kapcsolatos sajtóhírekre tekintettel az iskolavezetés megerősíti, hogy Tóth Gábor jelenlegi intézményvezető – egyetlen pályázóként beadott- pályázatát az államtitkárság elutasította. – írta a gimnázium a honlapján.

Mint megírtuk Tóth mellett pályázni akart egy hölgy is, aki épp a pályázatot elbíráló államtitkárság egyik jó ismerőse volt. Ráadásul az Esti Újság úgy tudja, hogy a tragikus veronai buszbaleset után, amelyben Szinyeis tanulók is életüket veszették, nos  ugyanezen EMMI  kisvezér azonnali hatállyal elakarta távolítani Tóth igazgatót. Ráadásul most épp ezen miniszteri alkalmazott döntött a pályázat ügyében, ami így mindenképpen felveti azt a kérdést, hogy mennyire tudott objektív lenni. Vajon az EMMI ezen illetékes mennyire tudott erkölcsileg is kifogásolhatatlan döntést hozni ?

Az biztos, hogy egy ilyen tragédiát túlélő kis közösséget, bele értve az igazgatót is, bizony nem lett volna szabad leváltani elküldeni és megbontani a Szinyei egységet. Egyrészt mert ez rossz hatással lehet majd a diákokra, a tanárokra, mindenkire. Ráadásul a diri volt mindennek az összefogója, ő volt az, aki legfőképp, vezetőként tartotta mindenkiben a lelket azokban a borzalmas napokban. Nos ez az EMMI-t ez cseppet sem érdekelte. Ráadásul más nem pályázott hivatalosan. Így akár mondhatták volna azt is gálánsan, hogy akkor érvénytelenítjük a kiírást és x évre marad megbízással Tóth. Nos ezzel nem élt a minisztérium. Az igazgató pedig így még csak óra adó tanárként sem tud maradni az általa 10 éve vezetett intézményben, mert nincs üres tanári állás a suliban.