hirdetés

A Fidesz közeli média szerint az MSZP miniszterelnök jelöltjének Botkának már annyi. Meg is van állítólag az utódja Kunhalmi Ágnes személyében. Bár az Unióban politizáló Újhelyi Istvánt is emlegetik. Nos kíváncsian várjuk mi lesz ennek a vége.

 

botka-atlagpolgar.blogspot.Sokak szerint folytatódik a szocialisták belső háborúja, egyes pletykák szerint az elégedetlen MSZP-sek már Botka László utódját is megtalálták – erről ír a Figyelő. Bár Szeged polgármestereként az egyik legsikeresebb MSZP-s politikus Botka László, úgy tűnik, népszerűsége mégsem elég ahhoz, hogy pártjában is teljes mértékben elfogadják.

Hétről-hétre változnak a nevek, hogy kik lehetnek Botka László utódjai a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely után újabb név röppent fel Botka László utódaként, aki a szocialista pletykák szerint nem más, mint Kunhalmi Ágnes.

Szakértőink szerint azonban mindez csak pletyka és semmi realitása nincsen. Mint ahogy annak sincs, hogy Újhelyi haza térjen és megmérettessen a közelgő választásokon, mint miniszterelnök jelölt.

Az tény, hogy az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Igaz ezt megelőzően Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet jelölte ki a budapesti választási felkészülésért felelős politikusnak.

Tóth kinevezése üzenet lehetett Molnár Zsoltnak, Kunhalmi ellenjelölése ezek után tovább szíthatja a tüzet az MSZP-n belül, ahol Botka László és Molnár Zsolt csatája óta egyébként sem nevezhető békésnek a választási felkészülés.

Molnár Zsolt korábban nyíltan kritizálta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének stratégiáját, miszerint legfeljebb egy Gyurcsány Ferenc nélküli DK-val szabadna csak összefogni. Molnár szerint azonban Gyurcsányt nem lehet megkerülni a baloldali összefogásban, és ezt be kell látni szimpátiától függetlenül.

Botka László és Molnár Zsolt tengerparti sms-ezés dömpingbe kezdtek és ennek eredményeként végül a két politikus Szegeden találkozott, ahol megegyeztek abban, hogy Molnár Zsolt hátrébb lép és teret hagy Botkának, akiről a Figyelő értesülései szerint már a saját pártjában is úgy beszélnek, hogy „nemhogy egymillió új szavazót nem tudott szerezni, vezetésével szinte egy százalékot sem emelkedett a párt népszerűsége.