hirdetés

Nem tudnak fizetni, illetve nem tudnak pénzt felvenni a Mastercard kártyájukat használók.

mastercardAkinek van sms-küldőszolgáltatása, azt tapasztalhatja, hogy a sikertelen tranzakciók ellenére a bank pénzt vont le, de aztán pár másodperc múlva megérkezik az ellentételező, vagyis a nullára korrigáló üzenet.

A hazai bankok már kaptak is értesítést a Mastercard kártyatársaságtól, általános rendszerhiba miatt egyáltalán nem működnek a betéti és a hitelkártyák. A hiba elhárítása folyamatban – írja az Index.

Közben a Mastercard is kiadott egy közleményt, amelyben elnézést kértek az ügyfelektől egyben közlik már nincs hiba.

A Mastercard kártyatársaság az este folyamán értesítette a magyar bankokat, hogy általános rendszerhiba miatt nem működtek bizonyos betéti és hitelkártyák. Bár a hibát azóta már sikerült elhárítania a társaságnak, sokan tapasztalhatták az elmúlt órákban, hogy nem tudtak fizetni, vagy éppen pénzt felvenni kártyáikkal.

A kora esti órákban többen olvasó is arról számoltak be az Indexnek, hogy kénytelenek voltak visszapakolni az üzletekben a pultra, mert nem volt náluk elegendő készpénz, és a kártyájukat hiába használták volna, azt nem fogadták el. Akinek volt sms-küldő szolgáltatása, ráadásul azt tapasztalhatta, hogy a sikertelen tranzakciók ellenére a bank pénzt vont le, de aztán pár másodperc múlva megérkezett az ellentételező, vagyis a nullára korrigáló üzenet.

Az üggyel kapcsolatban hamar kiderült, hogy nem a bankoknál van a hiba, hanem a Mastercard kártyacég debit (betéti) és credit (hitel) kártyájával szünetel az online, illetve a POS-terminálokon történő fizetés, ahogyan készpénzt sem lehet felvenni . Nem sokkal korábban azonban az Mastercard közleményt adott ki, mely szerint a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel – és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt.

Az ügy kapcsán érdemes megjegyezni, hogy alig valamivel több mint egy hónappal ezelőtt, június elsején a másik nagy kártyatársaságnál, a Visánál volt hasonló jellegű, európai szintű leállás.