hirdetés

Részegen vezetni és közben sorompót törni nem jó. Sőt rossz ómen. Ráadásul lelécelni is felelőtlenség. Így súlyos büntetésre számíthat az a szentlőrinci férfi, aki ezt tette.

letört sorompóA közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság az ellen az 56 éves nagyvátyi férfi ellen, aki 2017. október 13-án délelőtt okozott balesetet az egyik vasúti átjárónál Szentlőrincen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy traktorból, és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel a tilos jelzésen haladt át a vasúti átjáróban, amelynek során a félsorompó rúdja a pótkocsinak ütközött és letört.

A férfit – aki a balesetet követően elhagyta a helyszínt – egy órával később fogták el a rendőrök. A gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásán azzal védekezett, hogy sem a tilos jelzést, sem a félsorompó sérülését nem észlelte, ezért haladt tovább.

A férfi ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.