hirdetés

Órapörgetés és árdrágítás. Továbbra is ezekkel trükköznek a leggyakrabban a budapesti taxisok. A nagyobb taxitársaságok szerint a jogsértések többségét a független szolgáltatók követik el, akik súlyos bűncselekményektől sem riadnak vissza. Sőt egyre több utast ér inzultus. 

taxi2A folyamatos ellenőrzések ellenére sem csökken a csaló taxisok száma Budapesten. Legalábbis ez derül ki a BKK ellenőrzéseiből. A közlekedési központ havonta átlagosan 250 ellenőrzést végez, ezekből tavaly összesen több mint 3 ezer volt. Ellenőreik 2017-ben több mint 250 túlszámlázást tapasztaltak, illetve kaptak erről bejelentést. Több mint 900 esetben volt probléma a taxik felszereltségével, sokszor például csak készpénzben lehetett fizetni. Engedély nélkül 45-ször, jogosítvány nélkül 71-szer közlekedtek a taxisok. 380-szor, vagyis minden 8. próbautazáskor pedig egyszerűen megtagadták az ellenőrzést a sofőrök.

Továbbra is a turistákat károsítják meg leggyakrabban. „A legnagyobb probléma az, hogy a hatóságok és tulajdonképpen a BKK is tudja, hogy kik ezek a taxisok, tudja, hogy hányan vannak, tudják, hogy hol funkcionálnak, mégsem tesznek semmit. Konkrétan a szankciók hiányoznak” – jelentette ki az ATV Híradójának Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az Esti Újság úgy tudja az utóbbi időben elszaporodó taxis lopások, erőszakos esetek, drogszállítói esetek is azoknak tudható, be akik nem igazán rutinos és becsületes taxisok . Ezen taxisok semmitől sem rettennek vissza. Sőt, a már lejárt taxikkal is vígan fuvaroznak ezen személyek. Nem érdekli őket semmi.

Valóban van rá példa, hogy mi is látjuk mit művelnek. Ez nem jó nekünk akik betartjuk a szabályokat és tisztességesen fuvarozunk. Ráadásul lejáratnak minket -mondta az Esti Újságnak egy taxis.

Pedig akár 3 évre kivonhatnák a csaló sofőrök autóit a forgalomból, ilyenre viszont még nem volt példa.